Film social network 3De vertoning van The Social Network vindt plaats in het kader van ‘Hilvarenbeek digitaal in verbinding’. Dat er al zo snel een film is gemaakt over Zuckerberg en Facebook is niet zo verwonderlijk. Met Facebook heeft de jonge Amerikaan in een onwaarschijnlijk korte tijd een bedrijf opgebouwd dat niet alleen veel waard is (schatting ruim 40 miljard euro), maar bovendien miljarden gebruikers kent.

Het digitale platform heeft de samenleving wereldwijd enorm beïnvloed. Facebook is niet alleen meer een plek waar mensen foto’s en berichten uitwisselen, maar het is ook een medium waar bedrijven, overheden en zelfs terroristen gebruik van maken om met elkaar en de maatschappij te communiceren.

Ben Menrich zag in 2009 al een verhaal in de stormachtige opkomst van internet en schreef het boek The Accidental Billionaire. Dat boek vormde een jaar later de basis voor de film The Social Network van regisseur David Fincher. Naar verluidt was Zuckerberg niet zo blij met de verfilming van zijn toen nog jonge carrière. Maar filmkenners beloonden The Social Network met drie Oscars.

Aan het begin van de 21e eeuw was Mark Zuckerberg nog een armlastige student die studeerde aan de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Nu is hij, amper 32 jaar oud, multimiljardair. Hij kondigde enige maanden geleden overigfe4ns aan dat ze 99 procent van hun aandelenvermogen zullen schenken aan goede doelen.

Kaartjes zijn te bestellen via de website van CC Elckerlyc