Wandeling langs het riviertje De Leij op Gorp, onder leiding van een IVN-gids. Archieffoto Emmanuel Naaijkens

In de maand april zijn er maar liefst zestien wandelingen in de Beekse natuur. Dit in het kader van NATUURlijk Hilvarenbeek, dat op zondag 2 april van start gaat in CC Elckerlyc met een gevarieerd programma. Deelname aan de wandelingen biedt de inwoners van Hilvarenbeek een uitgelezen kans om de lokale natuurgebieden (opnieuw) te ontdekken.

De wandelingen zijn extra interessant omdat ze onder leiding staan van gidsen die uiternate deskundig zijn en alles weten van flora en fauna. Maar het zijn bovenal ook boeiende vertellers die met veel passie over hun liefde voor de natuur spreken. Sommige wandelingen gaan niet alleen over de natuur, maar ook over de cultuur-historie of zelfs over de kunst.

De volgende wandelroutes staan in april op het programma: Natuurbegraafplaats ‘De Utrecht’ (2 april, 9 april, 16 april, 23 april), Andreas Schotelwandeling (6 april, 12 april, 20 april en 26 april),  IVN-wandeling bij boerderijmuseum Grutje (9 april), Voorjaarswandeling VVV Hilvarenbeek (9 april),  Wandeling Rondom het Aards Paradijs (13 april), IVN-wandeling vanaf Den Elshorst (22 april en 29 april), Vroege vogelwandeling Turkaa door VNMH (23 april),  Bezoek kasteeltje Gorp en wandeling door de omgeving (28 april). Noteer deze vast in uw agenda!

Buiten deze begeleide wandelingen zijn er wandel/fiets-routes (met kaart en beschrijving) uitgezet door heemkundige kring Ioannes Goropius Becanus. Deze routes zijn verkrijgbaar bij de VVV.

Kijk bij PROGRAMMA  voor meer details over startlocatie en tijdstip.