Geen woorden maar daden: de handen uit de mouwen voor natuurbehoud

Een van de deelnemers aan NATUURlijk Hilvarenbeek is, hoe kan het ook anders, de Vereniging Natuur en Milieu Hilvarenbeek e.o.  Een club die zich al 25 jaar met hart en ziel inzet voor het behoud, de bescherming en de verbetering  van de natuur. Voor een gezond milieu, een aantrekkelijk  landschap en het behoud van cultuurhistorische waarden in de gemeente Hilvarenbeek en omgeving.

De organisatie telt 230 leden waarvan een flink aantal ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. Zo worden er natuurgebieden ecologisch onderhouden, uilenkasten geplaatst en beheerd,  nesten van weidevogels beschermd, wandelingen en excursies georganiseerd, een verenigingsblad uitgegeven, cursussen gegeven en educatieve projecten voor kinderen opgezet. Daarnaast zijn er ook mensen die zich bezig houden met bestemmingsplannen en vergunningen op het gebied van natuur en milieu

In het kader van ons 25 jarig jubileum presenteert de vereniging  dit jaar, naast het reguliere jaarprogramma,  een aantal extra activiteiten voor iedereen in de gemeente Hilvarenbeek :

  • Een bijdrage aan NATUURlijk Hilvarenbeek  met een stand op de markt van 2 april en een spannend avontuur met kinderen over de terugkeer van de wolf in de Nederlandse natuur.
  • Een grote natuur- en milieumarkt op 27 augustus 2017 op het terrein van de Flierefluiter
  • Een symposium in november met als thema ‘Natuur en uw Gezondheid’

Interesse? Kijk op www.vnmhilvarenbeek.nl  of stuur een bericht aan secretariaat@ vnmhilvarenbeek.nl

De VNMH organiseert regelmatig wandelingen in de natuur onder leiding van een ervaren gids.