Dankzij internet heeft ook de burger toegang tot allerlei medische informatie. Last van een vervelend hoestje of een vreemd vlekje op je huid? Even opzoeken wat de digitale dokter daarover schrijft. En dan naar de huisarts. Maar hoe weet je dat die informatie op internet ook echt klopt? Wat is een feit en wat een fabel?

Om patiënten op weg te helpen in het zoeken van informatie is er in het kader van Huisarts 2.0 een workshop opgezet ‘Zinvol medisch googlen’. Onder deskundige leiding leer je in die workshop de vaardigheden om antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Welke informatie is betrouwbaar en welke niet?
  • Hoe vind je wat je zoekt?
  • Welke apps kun je gebruiken en hoe werken ze?

En in de workshop gaat het ook over de houding van de huisarts. Wat vindt die ervan dat een patiënt zelf informatie aandraagt over een mogelijke oorzaak van de klacht?

Iedereen kan aan de workshop meedoen, speciale computerkennis is niet vereist. Breng wel je eigen mobiele telefoon of tablet (iPhone/iPad, Samsung, enz.) mee.  Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en om apps te proberen.

De workshop is op vrijdag 16 maart van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Hilvarenbeek. Wel graag van tevoren aanmelden via hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl onder vermelding van ‘workshop’.

Lees ook het interview met huisarts Rens Henquet