Lilian Damen, in het dagelijks leven directievoorzitter van Rabobank Hart van Brabant, presenteert VrouwenPower.

Op zondag 8 maart is er in cultureel centrum Elckerlyc een afwisselend programma met als titel VrouwenPower. De initiatiefnemers van VrouwenPower haken daarmee aan bij de jaarlijkse Internationale Vrouwendag.
Het programma begint om 14.00 uur en is toegankelijk voor vrouwen én mannen. De presentatie is in handen van Lilian Damen, directievoorzitter Rabobank Hart van Brabant.

Het idee voor VrouwenPower is afkomstig van vrouwen die actief zijn als raads- of commissielid, ongeacht hun politieke kleur. Met het programma op Internationale Vrouwendag willen de Beekse politieke vrouwen aandacht vragen voor de gelijke deelname van vrouwen in de samenleving.

Ze hebben een aantal powervrouwen uitgenodigd uit de politiek, het bedrijfsleven, de kunstsector en Vluchtelingenwerk die vertellen over hun ervaringen. 

Lezingen zijn er van Esmah Lahlah (wethouder in Tilburg) en Birgit Verstappen (oud-Statenlid en directeur Broze). Beide sprekers zijn tevens gast in een speciale versie van de Bikse Talkshow, waar ook Lian Smits (Sterk Huis in Goirle), Fara Omarzada (Vluchtelingenwerk) en Martijne van Dijk aan meedoen. Er zijn optredens van theater Rauwkost, Ameezingkoor Bontekakelkippen en de Syrische dansgroep Watan Dabke. Carla van Gisbergen presenteert een kunstproject. 

Global Goals

De gemeente Hilvarenbeek heeft zich onlangs aangesloten bij Gemeenten4GlobalGoals. Dat betekent dat Hilvarenbeek werkt aan de 17 duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. Een van de doelen is het bevorderen van actieve en evenredige deelname van vrouwen in lokale politiek en bestuur. 

Het thema van Internationale Vrouwendag is dit jaar Vrijheid. Vragen die op 8 maart aan de orde komen: Wat betekent vrijheid voor vrouwen? Zijn vrouwen vrij om te doen wat zij willen doen? Hoe kunnen vrouwen in de politiek de waarden van vrijheid bewaken? En wat betekent vrijheid voor vrouwen die gevlucht zijn? En dat alles in de formule van de Bikse Talkshow. 

VrouwenPower is op zondag 8 maart van 14.00 tot 18.00 uur in Elckerlyc. Vrouwen én mannen zijn welkom. De toegang is gratis en er is kinderopvang aanwezig.