Hoe gaan inwoners van de gemeente Hilvarenbeek om met de vele mogelijkheden die de computer, in al zijn vormen, ons biedt? Hoe bewegen jong en oud zich in de digitale wereld? Filmmaakster Anne-Marie Holthausen uit Biest-Houtakker brengt dat met vier mini-documentaires in beeld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Anne-Marie Holthausen maakt opnamen in het kader van ‘Hilvarenbeek – Oorlog en vrijheid’, 2015.

In het draaiboek van Anne-Marie worden vier aspecten belicht. Ze filmt een oudere mevrouw in Haghorst die regelmatig skypet met haar zoon in Nieuw Zeeland. Drie pubers in Diessen vertellen hoe ze social media gebruiken om geld in te zamelen voor een goed doel. Enkele vluchtelingen leggen voor de camera uit hoe zij dankzij internet contact kunnen onderhouden met familie in oorlogsgebied. En tot slot vertelt de dorpsondersteuner in Esbeek hoe ze internet inzet om anderen te helpen.

> Bekijk hier de films over Hilvarenbeek en de oorlog.
> Ga hier naar de website van het filmbedrijf Locushaus
> Ga hier naar een column van Anne-Marie