logo Facebook Hilvarenbeek def
Logo Hilv@renbeek digitaal in verbinding

De samenleving verandert in hoog tempo. Dat komt onder meer door de digitalisering – zeg maar de computer in al zijn vormen. We kunnen niet meer zonder in ons dagelijks leven. Smartphones, tablets of laptops zijn in veel huishoudens onmisbaar. Ook in de gemeente Hilvarenbeek is de digitale samenleving een feit.

Maar als je die ontwikkelingen niet bij kunt benen, wat dan? Of als je meer wilt weten over de ins en outs van sociale media? Of over robots in het huishouden? Daarvoor is het project ‘Hilvarenbeek, digitaal in verbinding’ opgezet. Om inwoners in de gemeente Hilvarenbeek wegwijs te maken in digitale ontwikkelingen die hen raken. Met een programma voor zowel de ‘digibeet’ als voor de gevorderde digigebruiker; voor jong en oud.

Alle publieksactiviteiten zijn in de maand april. Een greep uit het programma: Workshop Facebooken, workshop mediawijsheid voor ouders, workshop werken met tablets voor ouderen. Vertoning film The Social Network. Presentatie Mijnoverheid.nl. Domotica in het huishouden. Flitspresentaties over WhatsApp, smartphones, skypen, e-books, enz.
Voor het definitieve programma: houd deze website in de gaten. Of kijk op Facebook.

Bovenal staat voorop dat ‘Hilvarenbeek digitaal in verbinding’ bewoners met elkaar in contact wil brengen, In levenden lijve, maar ook digitaal. Door de generaties heen.

Initiatiefnemer is de Bibliotheek Midden-Brabant, locatie Hilvarenbeek. In samenwerking met lokale instellingen en organisaties.

Ideeën, suggesties, meedoen? Voor meer informatie neem contact op met Emmanuel Naaijkens, emmanuel@naaijkens.nl, of Mai van Limpt via maivanlimpt@bibliotheekmb.nl