Prof. Ad Vingerhoets

Prof. Ad Vingerhoets is een van de gasten die hun medewerking verlenen aan de Bikse Talkshow op vrijdag 16 november in Elckerlyc. Als hoogleraar heeft hij zich gespecialiseerd in emotie en welbevinden.

Het thema van de talkshow is ‘Als ik toch eens rijk was…’ Als gast zal Vingerhoets onder meer ingaan op vragen als ‘maakt geld gelukkig’,  ‘wat is geluk eigenlijk’ en ‘waar hangt ons geluksgevoel vanaf’. Voor Vingerhoets is het optreden in de talkshow een beetje een thuiswedstrijd. Hij is in 1953 geboren in Biest-Houtakker en groeide er op. Hij deed gymnasium bèta aan het St. Odulphuslyceum om daarna psychologie te gaan studeren.

Hij is nu achttien jaar hoogleraar aan de universiteit van Tilburg. Zijn hele wetenschappelijke carrière houdt hij zich bezig met het thema stress en emoties, in relatie tot gezondheid alsmede kwaliteit van leven en lijdenstress. In zijn vakgebied is Vingerhoets in binnen- en buitenland befaamd. Hij was betrokken bij de organisatie van zes internationale congressen, schreef honderden wetenschappelijke artikelen en is (mede-)auteur van 19 boeken.

Radio en tv

Veel van zijn onderzoeksonderwerpen (o.a. huilen, ziek worden tijdens weekend en vakantie, heimwee, stress, liefde) trokken de aandacht van de geschreven (inter)nationale media, variërend van bladen als Libelle, Margriet, Volkskrant, NRC Handelsblad, Der Spiegel, The Washington Post, Svenska Dagbladet, Die Welt, Newsweek en New Scientist.

Hij is te gast geweest in radio- en tv-programma’s,  voor kinderen maar ook in talkshows met bijvoorbeeld presentatoren als Jeroen Pauw en Paul Witteman. Zijn laatste boek (Why only humans weep. Unraveling the mysteries of tears) mag zich ook verheugen in grote internationale belangstelling. Hij is naar aanleiding van dat boek geïnterviewd door kranten en tijdschriften en tv-programma’s in de hele wereld.

Voor meer informatie over het onderzoek over huilen zie www.advingerhoets.com

Bestel hier uw kaarten voor de Bikse Talkshow