De bibliotheek wordt naar je toe gebracht en verschijnt op allerlei plekken! De VVV Land van de Hilver, de Heemkundige Kring en de Bibliotheek Midden-Brabant hebben de handen ineen geslagen. Voor de eerste week van april, bij Natuurlijk Hilvarenbeek, heeft ‘gastcurator’ Carry Damen, van het VVV kantoor aan de Paardenstaat 1 te Hilvarenbeek, zich laten inspireren door het thema ‘Natuur’. Ze heeft een selectie gemaakt van de mooiste natuurboeken van de bibliotheek. De gastcollectie ‘Natuurlijk Hilvarenbeek’ is van 3 tot 10 april te leen voor iedereen met een bibliotheekpas. Geen lid? Je kunt de boeken ook ter plekke lezen bij het VVV. Er is een gezellige hoek ingericht waar je de tijd bijna zou vergeten met een fijn boek in de handen.

De VVV sluit met hun wandel- en fietstochten uit de omgeving aan bij de pop-up bibliotheek.

De boeken kun je met je bibliotheekpas gewoon lenen. Er is een gezellige hoek ingericht waar je de tijd bijna zou vergeten met een fijn boek in de handen.

Bij de boekenkast liggen brieven en pennen en hierop mag je je mening kwijt over deze leuke toevoeging.

De Pop-up bibliotheek in de VVV is een ideale gelegenheid om de bezoekers van het VVV de beleving van de natuur ook via een boek te laten ervaren. Aldus Carry Damen.

De Heemkundige Kring Ioannes Goropius Becanus heeft speciaal vanwege ‘Natuurlijk Hilvarenbeek’ een boekje gemaakt met vier wandelingen – rondje Papschot, rondje Broekeling, rondje Rooverts Ven, rondje Nestven en een  (mtb) fietstocht – rondje om alle vier de vennen – waarbij wordt uitgegaan van het Wandelroutenetwerk Land van de Hilver.

Daarnaast biedt de Heemkundige kring een tweetal boeken voor een vriendenprijs te koop aan, ‘Rondom het aards paradijs’, van Kees van Kemenade, en  ‘Kroniek van de Nieuwe Hoef’ samengesteld door Hans van der Haring.

Laat je verrassen en beleef de natuur bij VVV land van de Hilver!