De winnende foto van Caroline Vriens wordt op een groot scherm getoond tijdens de uitreiking van de prijzen. Foto Fred Hirdes

In het kader van Natuurlijk Hilvarenbeek was er ook een fotowedstrijd georganiseerd. Op zondag 2 april werden in cultureel centrum Elckerlyc de prijzen uitgereikt. De opdracht was om een foto in te sturen die voor de fotograaf, zowel kinderen als volwassenen, een mooie weergave was van Beekse natuur. Boswachter Frans Kapteijns, lid van de jury, maakte de uitslag van de wedstrijd bekend. In de categorie volwassenen ging de eerste prijs naar Carolien Vriens. Bij de kinderen was Yente Kwinten, leerling in groep 8 van basisschool De Wingerd in Esbeek, de gelukkige.

De prijs voor volwassenen bestaat uit twee toegangskaarten voor een voorstelling naar keuze in Elckerlyc.  De kinderen van groep 8 van De Wingerd mogen met de hele klas, op uitnodiging van Beekse Bergen, een bezoek brengen aan het Safaripark. Daarnaast krijgen alle genomineerden hun foto in groot formaat afgedrukt op een aluminium ondergrond. Deze afdrukken zijn gratis ter beschikking gesteld door Drukkerij Van de Ven. De foto’s zijn deze maand nog te zien in de bibliotheek.