Steeds meer controles waarvoor de patiënt vroeger naar het ziekenhuis moest, kunnen nu ook door de huisarts (of de praktijkondersteuner) worden gedaan. De nieuwste ontwikkeling lijkt te zijn het maken van een echo. Een proef in de regio Den Haag, waarbij de radioloog met apparatuur naar de huisartspraktijk gaat, is succesvol verlopen. Zowel de patiënten, als de verzekeraars (vanwege de kostenbesparing) zijn tevreden. Dat meldde onlangs NPO Radio 1.

De proef wordt nu uitgebreid naar andere regio’s. Of in de toekomst het maken van een echo ook in de huisartsenpraktijken in de gemeente Hilvarenbeek mogelijk wordt is niet bekend. Wellicht een onderwerp dat aan de orde komt op de Bikse Talkshow over de Huisarts 2.0. Op vrijdag 23 februari in cultureel centrum Elckerlyc, aanvang 20.00 uur. Iedereen is welkom.

Lees meer bij de NOS