In 1965 werd aan de Petershemstraat in Hilvarenbeek het nieuwe gebouw van het Wit-Gele Kruis geopend. Daar was ook het consultatiebureau ondergebracht en de plaatselijke huisartsen onderzochten de jonge kinderen. Bijna tien jaar later kwam daar een einde aan, tot frustratie van de huisartsen.

In 1974 fuseerden het (van oorsprong katholieke) Wit-Gele Kruis en het (algemene) Groene Kruis in Brabant tot de Provinciale Kruisvereniging. Een ingrijpende reorganisatie en het zou niet de laatste zijn. De lokale huisartsen werden bedankt voor hun diensten.

Dokter Billet keek in 1986 bitter terug op die verandering. Dertig jaar had hij zich voor een hebbekrats ingezet voor het consultatiebureau. Voor het argument van de overheid – een betere zorg – had hij totaal geen begrip. ‘Ze beweert de eerstelijnshulp te versterken, maar het tegendeel is gebeurd.’

Op de foto staat huisarts Dick van Rhijn, die praktijk hield in de Rogier van Leefdaelstraat waar nu praktijk De Linde is gevestigd (voorheen Maas / Van Es). In het midden wijkzuster en kraamhulp Ans Janson. Rechts de moeder van het jongetje (Ad genaamd) mevrouw Hesselmans – Smolders uit Esbeek.