De huisarts in een witte jas is al lang verleden tijd. En de autoriteit die hij uitstraalde  – vrouwelijke artsen waren nog een zeldzaamheid – is ook passé. De patiënt van nu komt met zelf verworven kennis naar het spreekuur, met dank aan internet. Wat betekent dat voor de rol van de huisarts? Is het advies van de dokter nog in alle gevallen wel nodig?

En wat gaat de technologie ons brengen? Communiceren we straks via gezondheid-apps op onze smartphone? Wat kunnen we als burgers doen om te voorkomen dat we in de lappenmand komen – preventie dus.
Deze en andere vragen staan centraal op de eerste Bikse Talkshow op vrijdag 23 februari in de Rabozaal van cultureel centrum Elckerlyc. Het thema: de huisarts 2.0. Lees binnenkort meer op deze website over het programma en wie er allemaal hun medewerking aan verlenen.

Op de foto onderzoekt huisarts dr. Harry Ruhe op het consultatiebureau van Het Wit Gele Kruis een zuigeling. Foto Ran Naaijkens, jaren zestig.