Ingrid van den Nieuwenhuizen presenteert de Bikse Talkshow.

De presentatie van de tweede Bikse Talkshow op vrijdag 16 november in Elckerlyc is in handen van Ingrid van den Nieuwenhuizen (32). Het thema is deze keer ‘Als ik toch eens rijk was…’ Ingrid wordt bij het interviewen van de gasten terzijde gestaan door journalist Emmanuel Naaijkens. De namen van de gasten worden binnenkort bekendgemaakt.

Dat Ingrid de presentatie van de talkshow voor haar rekening neemt zal voor menigeen verrassend zijn. Ze is namelijk vooral bekend als zangeres. Als artiest heeft ze veel ervaring met presenteren voor een groot publiek en dat maakt haar geknipt voor de Bikse Talkshow.

“Voor mij is het een mooie uitdaging. Ik heb natuurlijk vaak op het podium gestaan, maar een programma met gasten is nieuw voor mij. Ik heb er veel zin in”, zegt Ingrid enthousiast.

De presentatie van de eerste editie van de talkshow, afgelopen voorjaar, was in handen van tv-journalist Pepijn Crone. Hij staat bij de derde editie van de Bikse Talkshow, op vrijdag 15 februari 2019, weer op het podium.

Conservatorium

Ingrid van den Nieuwenhuizen is geboren en getogen in de Achterhoek. Door haar studiekeuze belandde ze in Tilburg. Aan de universiteit begon ze in 2003 aan de opleiding Organisatiewetenschappen. In diezelfde periode volgde ze aan het Factorium in Tilburg in deeltijd een musicalopleiding. Na twee jaar kwam ze tot de conclusie dat, hoe interessant de studie Organisatiewetenschappen ook was, daar niet haar hart lag.

Omdat muziek haar lust en haar leven is maakte ze in 2007 de overstap naar het Conservatorium van Fontys Hogescholen in Tilburg. Daar volgde ze de bacheloropleiding Muziektheater en kreeg o.a. les in muziek, dans en spelvakken. Na het behalen van het diploma ging ze door met de masteropleiding Master of Music aan het Conservatorium.

Breed repertoire

Met die diploma’s op zak bouwt ze nu gestaag aan een carrière in de muziek. Ze heeft inmiddels vele optredens op haar naam staan, onder andere bij Opera Zuid. Haar repertoire is breed, van opera tot musical en van gospel tot pop.

Daarnaast geeft ze workshops en privéles, want mede dankzij programma’s als Idols en Holland’s Got Talent is zang onder jongeren razend populair. De liefde bracht Ingrid in Hilvarenbeek, ze heeft een relatie met Dennis Swaanen.

Ingrid van den Nieuwenhuizen

Meer informatie op www.ingridvandennieuwenhuizen.com
Daar kun je ook enkele nummers van haar beluisteren.