Dirk Lips. Beeld uit video van Quiet.

De vermogende ondernemer Dirk Lips (o.a. bekend van Beekse Bergen) is op vrijdag 16 november een van de hoofdgasten in de Bikse Talkshow in Elckerlyc. Vanuit zijn betrokkenheid bij Quiet Community levert hij een bijdrage aan het programma dat als thema heeft: ‘Als ik toch eens rijk was…’.

Quiet is een initiatief om mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen te ondersteunen. Door hun armoede te verlichten en al doende voorkomen dat mensen in een sociaal isolement terechtkomen.

Ondanks de welvaart en de groeiende economie, leven er in Nederland naar schatting 1,4 miljoen mensen in armoede. Ook in Hilvarenbeek, waar mensen die onder het absolute bestaansminimum leven noodgedwongen een beroep moeten doen op de voedselbank.

Rijke Nederlanders

Dirk Lips raakte vijf jaar geleden bij Quiet betrokken, toen aan vijfhonderd rijke Nederlanders een oproep werd gedaan om zich sterk te maken voor mensen in onze samenleving die het niet zo breed hebben. Lips, eigenaar van het miljoenenbedrijf Libema (o.a. vakantie- en attractieparken zoals Beekse Bergen), voelde zich aangesproken. Net als Harry Hilders, een andere miljonair. Hij zegde toe zijn schouders te zetten onder de Quiet Community, die inmiddels actief is in o.a. Tilburg, Hilvarenbeek, Maastricht en Groningen.

In een interview met een speciale uitgave van het magazine Quiet (‘de glossy die schuurt’) vertelde Lips twee jaar geleden dat hij niet hecht aan rijkdom. Voor hem geen dure auto’s, dure vakanties, dure diners of dure wijnen. ‘Ik heb mijn kleren en mijn huis en ik doe normale dingen’. Hij treedt in de voetsporen van zijn vader Max Lips, die bekend stond als een sociaal ondernemer en veel voor de gemeenschap heeft gedaan.

Andere gasten in de talkshow zijn o.a. prof. Ad Vingerhoets, belastingexpert Wil Vennix, Ralf Embrechts van Quiet en Annemiek van Puijenbroek van Stichting Annetje.

De Bikse Talkshow begint om 20.00 uur. Kaartjes bestellen via de website van cultureel centrum Elckerlyc.