De Stichting Annetje van Puijenbroek steunt tal van initiatieven sociale, culturele, maatschappelijke en natuurprojecten in Hilvarenbeek. Waarom is deze organisatie zo vrijgevig? Annemiek van Puijenbroek, voorzitter van de stichting, zal tijdens de Bikse Talkshow op vrijdag 16 november in Elckerlyc uit de doeken waarom de familie dit doet.

De belangrijkste reden is dat ze op deze manier iets terug wil doen voor de inwoners van Hilvarenbeek en Goirle, aan wie de familie zegt dat ze veel te danken heeft. Door hun ondernemerschap (onder andere de Havep-fabriek en het Landgoed Gorp en Rovert) zijn ze vermogend geworden. Een deel van dat vermogen (gelijkelijk verdeeld over Goirle en Hilvarenbeek) gebruiken ze om de lokale samenlevingen te versterken door uiteenlopende activiteiten te ondersteunen.

Tijdens de Bikse Talkshow zal Annemiek van Puijenbroek op persoonlijke wijze ingaan op de beweegredenen. Ook zal vertellen hoe het is om vermogend te zijn, bijvoorbeeld bij de opvoeding van de kinderen, en dat ze niet om luxe geven. Dat de familie in de Quote 500 van rijke Nederlanders staat, zegt hen niets. Annemiek van Puijenbroek, inmiddels een bekende verschijning in Hilvarenbeek, geeft ook een inkijkje in haar vroegere rol als bedrijfsmaatschappelijk werker.

In de Bikse Talkshow is verder onder andere ondernemer Dirk Lips te gast, die eveneens bekend staat om het ondersteunen van maatschappelijke doelen. Zo heeft hij zich verbonden aan de Quiet Community, die zich inzet voor mensen die het niet breed hebben.

Kaarten voor de Bikse Talkshow zijn te bestellen via www.elckerlyc.nu

Meer over Stichting Annetje