De presentatie is in handen van Ingrid van den Nieuwenhuizen, bij het interviewen geassisteerd door journalist Emmanuel Naaijkens. Het programma begint om 20.00 uur.

Het thema van de talkshow is ontleend aan het gelijknamige liedje uit de beroemde musical Anatevka. De gasten belichten ieder vanuit hun invalshoek het onderwerp. Dan gaat het om vragen als: Waarom zet je je als vermogende Nederlander in voor mensen die het niet breed hebben? Hoe kun je mensen in armoede vooruit helpen? Is dat moderne liefdadigheid? Word je als mens eigenlijk wel gelukkig van als je er financieel warmpjes bij zit? En wat is geluk eigenlijk?

Het leeuwendeel van het programma bestaat uit gesprekken met de gasten. Daarnaast worden er onder meer korte video’s vertoond, o.a. over de voedselbank in Hilvarenbeek. Verder is er een luchtige quiz en spreekt Jan van Eijck, de huisdokter van de Bikse Talkshow, een humoristische column uit. Zanger Huub de Bruijn zal de show opluisteren met een uitvoering van het lied ‘Als ik toch eens rijk was…’

Bestel hier kaarten 

 

V.l.n.r. Ralf Embrechts, Dirk Lips, Ingrid van den Nieuwenhuizen, Wil Vennix, Annemiek van Puijenbroek, Ad Vingerhoets.