Huisarts Gertjan Michelbrink

Huisarts Gertjan Michelbrink van praktijk De Linde zal een deel van de workshop medisch googlen bijwonen. Hij zal dan vragen beantwoorden van de deelnemers. De workshop is op vrijdag 16 maart in de bibliotheek van Hilvarenbeek, van 10.00 tot 11.30 uur.

Michelbrink is erg geïnteresseerd in de digitale ontwikkelingen die de eerstelijnszorg kunnen verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan speciale apps om je polsslag te meten of je bloeddruk. Of Apple Health die een app hoe je eet, slaapt, beweegt enz.

Michelbrink heeft over die technologische ontwikkelingen gemengde gevoelens. Niet alle apps dragen bij aan een betere zorg, en vragen zijn er ook over het waarborgen van de privacy. Hij is kritisch maar ook nieuwsgierig en ziet ook in een aantal gevallen de voordelen. Een goede, betrouwbare informatiebron is www.thuisarts.nl

Om patiënten op weg te helpen in het zoeken van informatie is er in het kader van Huisarts 2.0 een workshop opgezet ‘Zinvol medisch googlen’. Onder leiding van Brigit Moonen leer je in die workshop de vaardigheden om antwoorden te krijgen op vragen als:

  • Welke informatie is betrouwbaar en welke niet?
  • Hoe vind je wat je zoekt?
  • Welke apps kun je gebruiken en hoe werken ze?

En in de workshop gaat het ook over de houding van de huisarts. Wat vindt die ervan dat een patiënt zelf informatie aandraagt over een mogelijke oorzaak van de klacht?

Iedereen kan aan de workshop meedoen, speciale computerkennis is niet vereist. Breng wel je eigen mobiele telefoon of tablet (iPhone/iPad, Samsung, enz.) mee.  Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen en om apps te proberen.

De workshop is op vrijdag 16 maart van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Hilvarenbeek. Wel graag van tevoren aanmelden via hilvarenbeek@bibliotheekmb.nl onder vermelding van ‘workshop’.


Lees ook het interview met huisarts Gertjan Michelbrink in het kader van de Bikse Talkshow.