Er gloort hoop aan de horizon: het culturele leven in Hilvarenbeek komt, voorzichtig nog, weer op gang. De culturele organisaties van cultureel centrum Elckerlyc staan te trappelen van ongeduld om hun creativiteit met het publiek te delen. In de Bikse Cultuurshow praat presentator Bart van Hoof met gasten over hun plannen als het coronavirus onder controle is. De gesprekken worden afgewisseld met muziek- en dans optredens van lokale groepen: Danschool Hilvarenbeek, Wasko, KlarinetNsemble, Rauwkost en de Beekse Opera. De Bikse Cultuurshow is vanaf woensdag 26 mei te zien op het YouTube kanaal van Elckerlyc en op Beek TV. 

De gasten zijn burgemeester Evert Weys, theatermaker Anke Spieringhs, fotograaf René Wouters, Piet van de Lindeloof (KBO, en algemeen manager van Elclerlyc Jeroen Zwartjes.

De opnamen vinden coronaproof plaats op zaterdag 22 mei in Elckerlyc.