De Zweedse Greta Thunberg heeft jongeren in de hele wereld die zich zorgen maken over de klimaatcrisis een stem gegeven. Ook in Hilvarenbeek zijn er jongeren die zich afvragen wat hun toekomst is als de opwarming van de aarde niet zal worden gestopt.

Een van hen is de zestienjarige scholiere Femke Böcker, die in de Bikse Talkshow een van de gasten is.

Femke Böcker is de nieuwe kinderraadsgriffier en ze begeleidt dus de kinderraad in Hilvarenbeek. Daarnaast is ze vanaf haar dertiende als vrijwilliger actief bij het jongerenwerk HEBE; ze voelt zich erg betrokken bij de maatschappij. Haar hobby is het schrijven van liedjes, verhalen en gedichten. Ze is ook niet bang voor een moeilijke discussie of een goed debat.

“Al heel lang geleden leerde ik wat de klimaatproblematiek inhield en maakte ik me zorgen om de wereld. Ik snapte er eigenlijk weinig van en alles wat ik kon vinden waren doemscenarios. Sindsdien heb ik het een beetje losgelaten, maar nu ben ik er klaar voor om het terug op te pakken”, aldus Femke.

Femke Böcker