Ver Hofman is dirigent en fluitist, maar ook klimaatactivist. Ze maakt zich sterk om onze planeet te beschermen tegen de gevolgen van de opwarming van de aarde. Op woensdag 10 november is zij een van de gasten in de Bikse Talkshow in cultureel centrum Elckerlyc.

Door de coronacrisis kwam Vera Hofman zonder werk te bezitten. Dat gaf haar de tijd om na te denken over waar het met de wereld naar toe gaat. Ze besloot zich actief in te gaan zetten om aandacht te vragen voor de desastreuze gevolgen van de klimaatverandering. Muziek is haar taal en de verbindende kracht ervan haar middel. Onlangs nog gaf ze een concert met het Orkest Orventus in de Tilburgse Concertzaal dat in het teken stond van de klimaatverandering.

Vera Hofman heeft een aanstekelijk enthousiasme. Ze is altijd op zoek naar speelplezier, indrukwekkende ervaringen, samenwerking met inspirerende mensen en de mogelijkheid om dit enthousiasme met haar publiek te delen.

Energietransitie

Vera is tevens een groot voorvechter voor de belangen van onze planeet en zette zich vorig jaar vol passie in voor een harmonieuze energietransitie, als coördinator zuid bij Jong RES Nederland. Deze club zet zich in om de stem van de toekomst mee te laten klinken in de Regionale Energiestrategieën (RES). Deze strategieën bepalen hoe de energietransitie tot en met 2030 in elke gemeente uitgevoerd gaat worden. Hoe worden onze woningen verwarmd, waar wordt energie opgewekt en hoe gaat dat gebeuren?

Vera Hofman is onder meer bekend van het project Walk & Talk, een tiendaagse wandeling langs tientallen duurzame projecten waarin ze met de initiatiefnemers van de projecten spreekt om te laten zien ´hoe mooi de wereld zou kunnen zijn´. Meer over dat project via onderstaande Walk-en-talk-link.

Vera Hofman te gast bij het radioprogramma Vroege Vogels

https://www.walkentalk2020.nl/

Website van Vera Hofman