Het Energiehuis vervult een belangrijke rol in Hilvarenbeek om de bewoners op weg te helpen bij energiebesparing en hun woning duurzamer te maken. Wim Lemmens is coördinator van het Energiehuis, gevestigd aan Vrijthof 11. Hij is een van de gasten van de Bikse Talkshow op woensdag 10 november in Elckerlyc.

Wim Lemmens was tot zijn pensioen werkzaam als onderhoudsmanager bij industriële bedrijven. Hij was ook politiek actief voor het CDA, als raadslid en wethouder. Lemmens is altijd al geboeid geweest door duurzaam omgaan met energie. Dertig jaar geleden al liet hij dubbelglas in zijn woning plaatsen en dat was in die tijd nog niet zo vanzelfsprekend. 

Wim Lemmens

Dubbelglas werd toen nog vaak aangeduid als Thermopane, naar de naam van de Duitse fabrikant. Twintig jaar geleden kreeg de woning van Lemmens muurisolatie en acht jaar geleden kwamen er zonnepanelen op het dak.  Vorig jaar is het ‘thermopane’ vervangen door het nog beter isolerende tripleglas en is dit jaar het dak van buitenaf voorzien van een isolatielaag van 15 cm. Ook vele kleine maatregelen heeft de familie Lemmens genomen om het energieverbruik terug te dringen, zoals bijvoorbeeld elektrisch koken, ledlampen en het afsluiten van de de traphal met een gordijn waardoor de warmte niet naar boven trekt.

“Als coördinator wil ik graag andere inwoners van onze gemeente helpen. Ik beantwoord vragen bij een bezoek, per telefoon of via mail. En heeft iemand uitgebreidere informatie of hulp nodig dan koppel ik daar graag de juiste energiecoach aan voor een ondersteunend advies”, aldus Wim Lemmens.

> Meer informatie op de website van het Energiehuis

> Meer informatie over energiecoöperatie Hilverstroom