Pepijn Crone tijdens Bikse Talkshow.

De bekende tv-journalist Pepijn Crone (RTL Nieuws) presenteert de volgende editie van de Bikse Talkshow op vrijdag 15 februari in Elckerlyc. Het thema is deze keer de wifi-generatie: kinderen die denken dat tablets, smartphones, sociale media en internet altijd al bestaan hebben.

Het leven van de jeugd ziet er heel anders uit dan van vorige generaties toen internet en alle technologie eromheen volop in ontwikkeling was. Vandaag de dag beheersen tablets en smartphones (o.a. van Apple, Samsung, Acer en Huawei) het leven in menig gezin. Uren brengen kinderen achter hun apparaat door. In de talkshow staan de kinderen tot ongeveer 10 jaar centraal.

Hoe ga je daar mee om als ouder? Of als grootouder die op de kinderen past? Wat betekent dat voor de opvoeding? Moet je paal en perk stellen aan het gebruik? Of kun je kinderen beter vrijlaten zodat ze verantwoordelijkheid ontwikkelen? En leren ze wel iets in de online-wereld? Zijn er ook educatieve games? En is het eigenlijk goed voor de ogen, uren turen op een klein scherm? Dit zijn enkele vragen die tijdens de Bikse Talkshow de revue passeren.

Pepijn Crone is opgegroeid in Hilvarenbeek en volgde een opleiding aan de Fontys Hogeschool voor de Journalistiek in Tilburg. Daarna liep hij stage bij het NOS Journaal, werkte als redacteur voor de Vara, vervolgens als presentator en verslaggever bij het Jeugdjournaal, waarna hij in dienst trad van RTL Nieuws. Daar is hij hoofdpresentator en algemeen verslaggever.

Crone presenteerde met succes ook de eerste editie van de Bikse Talkshow in het voorjaar van 2018 met als thema Huisarts 2.0. In het najaar was het thema van de tweede Talkshow armoede en rijkdom. De talkshow in Elckerlyc begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Toegang 6 euro (inclusief koffie/thee bij binnenkomst). Kaarten bestellen via www.elckerlyc.nu

Hoewel het thema betrekking heeft op kinderen en nieuwe media is deze talkshow interessant voor eenieder die nieuwsgierig is naar ontwikkelingen in de digitale wereld.