‘Vrijheid’ is het thema van de Bikse Talkshow op vrijdag 25 oktober. Lokale gasten zullen hun licht laten schijnen over wat 75 jaar bevrijding ons heeft gebracht. Historicus Kees van Kemenade, die een boek schreef over Hilvarenbeek in oorlogstijd, schetst onder meer een beeld van de heftige strijd in oktober 1944. En er wordt een lijn getrokken naar het heden, onder meer in een gesprek met Fara Omarzada, coördinator van Vluchtelingenwerk Hilvarenbeek en Margot Lane (oorlogsveterane), Teun van Egmond (chirurg in oorlogsgebieden) en prof. Arnoud-Jan Bijsterveld (deed onderzoek naar het lot van de Brabantse joden in de oorlog).

Andere gasten worden ondervraagd over het belang van herdenken, van het reconstrueren van de geschiedenis van Hilvarenbeek en Diessen in oorlogstijd, over de impact van oorlogsleed op latere generaties. 

Ingrid van de Nieuwenhuizen zal tijdens het programma afwisselend liedjes zingen die gaan over oorlog vroeger en nu, met natuurlijk ook een vertolking van Vera Lynns beroemde ‘We’ll Meet Again’. Ook worden er korte films getoond met getuigenissen over de periode ’40 – ’45.

De presentatie is in handen van Wil Vennix.

Kaarten kunnen besteld worden via de website www.elckerlyc.nu. Prijs 5 euro (inclusief koffie/thee).